О фондацији

Мисија фондације Задужбина је пружање континуиране помоћи становништву Епархије бихаћко – петровачке.

0

ПРОЈЕКАТА

0

ПОМОГНУТЕ ПОРОДИЦЕ

Задужбина

Основни циљеви Фондације су хуманитарни, пронаталитетни, привредни, образовни, вјерски, културни као и развој у свим другим областимa.

Фондација „Задужбина“ је невладино, нестраначко, хуманитарно и непрофитно правно лице основано на неодређено вријеме ради управљања имовином    Фондације у јавном и заједничком интересу у хуманитарној, пронаталитетној, развојној, образовној, вјерској и културној области као и другим сродним областима.

Средства су превасходно намјењена за одрживу помоћ вишечланим породицама у потреби на подручју Епархије бихаћко – петровачке. Такође средства су намијењена и за остварење циљева Фондације у заједничком интересу у хуманитарној, развојној, образовној, вјерској, културној области и другим сродним областима.

У времену којем живимо, људи немају пуно могућности за бављењем активностима које нису уско везане за њихову свакодневницу. Усљед властите преокупираности, данашњи човјек све чешће запоставља општи контекст – пружања братске и сестринске љубави према широј Заједници кроз волонтерски активизам.

На простору Епархије бихаћко – петровачке због недостатка самоинцијативе за самоорганизовањем, понајвише изазване усљед актуелних социо – економских проблема, онемогућено је скупљање критичне масе становништва за рад на ријешавању поменутих проблема.

Сходно томе, група младих ентузијаста окупљених око Српске Православне Цркве је осмислила динамичку платформу за укључење појединаца и организација око фондације Задужбина, ради доприношења изградњи бољих услова за живот становницима који живе на простору Епархије.

 

Мисија фондације Задужбина је пружање континуиране помоћи становништву Епархије бихаћко – петровачке.

Средства су превасходно намјењена за одрживу помоћ вишечланим породицама у потреби на подручју Епархије бихаћко – петровачке. Такође средства су намијењена и за остварење циљева Фондације у заједничком интересу у хуманитарној, развојној, образовној, вјерској, културној области и другим сродним областима.

Како донирати

Инструкције плаћања за новчана средства:

ЗА ФОНДАЦИЈУ ЗАДУЖБИНА
Фондација ,,Задужбина”, Трескавац бб, 79287 Превија, Република Српска, БиХ.

Жиро рачун НЛБ банка:
5551000056927716

ТРАЈНИ НАЛОГ

Пожељно је направити трајни налог у банци, са малим износом новчаних средстава на мјесечном, полугодишњем или годишњем нивоу – који не представља опререћење за властите буџете.

Можете донирати и путем овог линка

Фондација  „Задужбина“ је невладино, нестраначко, хуманитарно и непрофитно правно лице основано на неодређено вријеме ради управљања имовином Фондације у јавном и заједничком интересу у хуманитарној, пронаталитетној, развојној, образовној, вјерској и културној области као и другим сродним областима.

Као што знамо становништво Епархије бихаћко – петровачке је у протеклом грађанском рату претрпјело огромну нематеријалну и материјалну штету, губитком својих најмилијих, богомоља, вјековних огњишта као и других немјерљивих посљедица које је рат донијео. Прогром становништва је имао несагледиве посљедице на поменути географски простор, што је касније резултовало повратком малог броја пријератног становништва, уништењем привредних субјеката као и деградацијом културно – историјске баштине поменутог простора.  Тренутно стање на подручју Епархије указује на недостатак довољне самоинцијативе становништва за покретање одрживих модалитета помоћи.

На основу анализе проблема са којима се сусрећу становници Епархије, оснивачки Одбор је покренуо инцијативу за оснивање Фондације Задужбина по благослову Епископа бихаћко – петровачког господина Сергија. Желимо да кроз хуманитарни рад и друштвену помоћ допринесемо унапрећењу квалитета живота становништва на простору Епархије и побољшању општег контекста кроз заједничко залагање шире друштвене заједнице, кроз окупљање око Српске православне цркве.

Мисија фондације Задужбина је пружање континуиране помоћи становништву Епархије бихаћко – петровачке.

Фондација се заснива на принципима добровољности, масовности, транспарентности, одговорности и солидарности.

Подручје дијеловања Фондације односи се на: хуманитарни, пронаталитетни, привредни, образовни, вјерски, културни као и развој у свим другим областима према потреби и у складу са Законом. Радни дјелокруг Фондације је простор Епархије бихаћко – петровачке.

Донирати можете директном уплатом средстава на рачун Фондације, трајним налогом у Вашој банци према Фондацији или материјалном помоћи ка истој. Сходно активним текућим активностима и пројектима Фондације, Ви можете да бирате коме ће Ваша донација бити намјењена кроз назнаку на уплатици.

Донирањем новчаних или материјалних средстава омогућујете несметан рад Фондације на остварењу Статутарних циљева а превасходно одрживој помоћи вишечланим породицама и породицама у потреби.

Средства су превасходно намјењена за одрживу помоћ вишечланим породицама у потреби на подручју Епархије бихаћко – петровачке. Такође, у складу са Статутом средства су намијењена и за остварење циљева Фондације у заједничком интересу у хуманитарној, развојној, образовној, вјерској, културној области и другим сродним областима.

Циљ наше помоћи је одрживо духовно, саборно, економско и пронаталитетно јачање становништва простора Епархије бихаћко – петровачке.